Visie Klimaatbestendig Klapwijk enthousiast ontvangen

08-05-2019

In opdracht van gemeente Pijnacker-Nootdorp heeft Feddes/Olthof samen met Ziegler-Branderhorst en RPS gewerkt aan de Visie voor een Klimaatbestending Klapwijk. Tijdens de drukbezochte informatiemarkt op 7 mei is de visie gepresenteerd aan wijkbewoners. Eerder al werd de visie enthousiast ontvangen door de gemeentelijke projectgroep en de werkgroep van bewoners.

 

De visie is in te zien op www.klimaatbestendigklapwijk.nl, een digitaal stuk in heldere taal en met veel beelden. Het vormt de leidraad voor de komende herinrichting van de openbare ruimte in Klapwijk. 

 

Bij de totstandkoming van de visie is er nadrukkelijk ingezet op participatie. Enerzijds om draagvlak voor de ingreep te creëren, maar ook om bewustwording te vergroten. Op verschillende manieren is er kennis en informatie opgehaald in de wijk en daarbuiten. Feddes/Olthof heeft dit verwerkt tot een aansprekende visie, die kan leunen op een breed draagvlak onder bewoners, bestuurders en beheerders.

 

We hebben veel zin in de volgende fase, waarin we samen met projectgroep en bewoners aan de slag gaan met het vertalen van de visie naar een ontwerp voor de wijk.

 

De Visie Klimaatbestendig Klapwijk is eenvoudig online te bekijken.