Omgeving Havengebouw - Antwerpen
Opdrachtgever: Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen
I.s.m.: Rapp+Rapp Architecten
Ontwerp:2008, meervoudige opdracht

 

Het plan voor de buitenruimte verbindt het nieuwe havengebouw met de omgeving en draagt bij aan een aantrekkelijk verblijfsklimaat. Het ontwerp ontvouwt in een reeks van ruimtes een prachtig panorama op de stad: eerst de binnenhof, dan het plein en tot slot het brede kanaal van de Kattendijkdok met de skyline van Antwerpen.

In het plein is een L-vormige graszone met boomgroepen opgenomen. De bolle ligging versterkt het verrassende perspectief op de stad. De groene inrichting van het plein sluit aan op het toekomstige landschappelijke karakter van het Amerikadok en het Albertkanaal. De kades blijven in hun geheel openbaar gebied, niet onderbroken door bebouwing.