Berdie Olthof

 

Berdie Olthof

 

Landschapsarchitect / Partner

T 030 24 56 123
E berdie@feddes-olthof.nl
 

Berdie Olthof, studeerde landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit en volgde daarna een postdoctorale opleiding Landschapsarchitectuur, Stedenbouw en Architectuur. Zij werkte als landschapsarchitect bij provinciale en rijksoverheden, en als projectleider bij H+N+S Landschapsarchitecten. In 2006 begon zij samen met Yttje Feddes het ontwerpbureau Feddes/Olthof landschapsarchitecten.

Berdie Olthof werkt graag op het raakvlak van landschapsontwerp en stedenbouw. Terugkerende thema’ s in haar werk zijn de landschappelijke inpassing van infrastructuurlijnen en de ontwerpen voor grote landschapsparken. Ook heeft zij diverse ontwerpen voor openbare ruimtes en publieke tuinen op haar naam staan. 

In planprocessen is zij in staat mensen mee te nemen en te enthousiasmeren. Dilemma’ s binnen de opgave probeert zij ontwerpend op te lossen, binnen heldere inhoudelijke lijnen. 

Naast haar werk als landschapsarchitect geeft Berdie Olthof les aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam en is zij lid van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Eindhoven.

Samenwerken?

 

Feddes/Olthof is er voor iedereen die een positieve impact op het landschap wil maken.